Čtenáři a fanoušci severských detektivek od Joa Nesbøa se mohou začít radovat. Policie, nejočekávanější kniha měsíce dubna se objevila na pultech českých knihkupectví. 

Nakladatelství Kniha Zlín konečně vydalo nejočekávanější knihu tohoto roku od nejznámějšího spisovatele Joa Nesbøa s názvem Policie.

Tato desátá kniha v pořadí navazuje na předchozí knihu s názvem Přízraky, kde byl náš známý detektiv Harry Hole ,,zastřelen” synem jeho lásky Rachel.

Policie začíná vraždou policisty v důchodu, který jel na kole nad město. A poté se ve městě dějí další vraždy. Nejzajímavější na nich je, že se nacházejí na místech, kde už kdysi byl někdo zabit, ale žádná z těch vražd nikdy nebyla objasněná. Navíc každá oběť umírá jiným způsobem, někdo umírá zastřelením, někdo je rozřezán a tak dále.

Harry jako bývalý policista nechce mít s těmito případy nic společného, až do vraždy jednoho jeho známého, a kývne na nabídku na spolupráci.

Postava vraha Vás hodně překvapí, protože se ukrývá až do konce závěru knihy. Harry ví, že se vrah nachází hodně blízko.. Bude vrahem masový vrah Valentin, který utekl z vězení a nechal si udělat plastickou operaci obličeje, aby ho nikdo nepoznal? Bude vrahem někdo od policie? Nebo snad mladá studentka Silje, která Harryho ještě navíc obviní ze znásilnění?

Tento strhující děj, který Vás nechá po celou dobu v napětí je velice povedený. Určitě se u něj nudit nebudete, protože Vás vtáhne do děje a po celou dobu budete chtít vědět, kdo je skutečným vrahem.

Policii si může přečíst jak skalní fanoušek Nesbøa, ale také čtenář, který se s jeho tvorbou nikdy ještě nesetkal. Určitě nebudete litovat!

 

Policie, Jo Nesbø

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *