Vážení čtenáři, když jsme před několika měsíci dokončili rebrand vzhledu našeho eshopu, tak jsme si do loga vepsali i naše nové heslo: „S láskou ke knihám, s nadšením pro Vás“. To samozřejmě stále platí, ale, jak to tak chodí, o prázdninách nám nadšení trochu opadlo, nejen myslí, ale tělem jsme byli u vody a v přírodě, naši práci zastávali částečně brigádníci, kteří, ač byli nadšení, tak dělali z nezkušenosti chyby, do toho prázdninový provoz u našich dodavatelů, takže se někdy na objednané knihy muselo čekat poněkud déle, no, nakonec se nedivíme, že zákaznické hodnocení našeho eshopu na Heurece pokleslo o 2 procentíčka z obvyklé 99 procentní spokojenosti na 97% doporučujících zákazníků. S tím samozřejmě nejsme spokojeni.

Nicméně, úplně jsme nezaháleli a máme pro Vás dvě novinky, které by Vám měly k orientaci na našich stránkách napomoci, respektive Vám ulehčit práci při objednávání.

Novinka číslo 1: Mnoho knih spolu nějak souvisí, ale nelze je zařadit do jedné kategorie. Také přidávání dalších a dalších kategorií zboží by asi nebylo produktivní, takže jsme vyřešili problém, jak lépe provázat související tituly tím, že jsme zavedli do detailu položky tzv. štítky. Co to je? Ke každé položce nyní přidáváme několik klíčových slov, které charakterizují obsah knihy či můžou sloužit k provázání s jinou související položkou. Naše prvotní úvaha se odvíjela od otázky: jak ulehčit například cestovateli do Itálie nákup potřebných knih a map? Průvodci, slovníky a mapy jsou v jiných kategoriích, ve vyhledávání se taky nemusí podařit to, aby se nakupujícímu zobrazilo vše potřebné (když zadá do vyhledávače Itálie, tak se mu zobrazí průvodce Itálie a mapa Itálie, ale ne už italský slovník). Domníváme se, že když provážeme vše, co se týká Itálie (a čehokoliv jiného) klíčovými slovy, tak se vyhledání všeho potřebného pro cestu (a cokoliv jiného) značně ulehčí. Štítky čili klíčová slova najdete na detailu položky hned vedle obrázku. Vzhledem k tomu, že klíčová slova přidáváme k položkám v eshopu postupně a ručně, bude asi nějaký čas trvat, než bude databáze klíčových slov a provázání titulů dokonalé, ale už nyní může hledání souvisejících titulů trochu ulehčit.

Novinka číslo 2: Uvažovali jsme o tom, že od zákazníka, který si zvolí osobní odběr, ať už u nás v obchodě, či na výdejním místě, vlastně vůbec nepotřebujeme znát jeho adresu. Vyplňování adresy do objednávky je tedy zbytečné a stojí zákazníka několik sekund, ale jak se říká, sekunda k sekundě a život uteče jak voda. Takže nyní Vám ty sekundy šetříme, adresu v případě osobního odběru nevyžadujeme, stačí nám e-mail, jméno, příjmení a telefonní číslo. Pravda, v prvním týdnu po zavedení tohoto šetřiče času, jste kvůli naší chybě nemohli objednávat vůbec, chybně nastavený systém Vás v kruhu vracel stále na začátek a nedovolil dokončit objednávku, ale tato chyba je již napravena a nyní již vše funguje jak má.

Věříme, že tyto drobné inovace Vám Vaše nákupy ulehčí, slibujeme, že po prázdninovém odpočinku jsme opět nadšení a knihy milujeme a s novou energií usilujeme o to, abychom spokojenost našich zákazníků vrátili tam, kde obvykle bývá, totiž na 99%.

Knihy v obchodě knihkupec.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *